Doelstelling | Print |  E-mail

Kinderen zijn de toekomst van Afghanistan!


SOAP zet zich in voor de kansarme kinderen in Afghanistan, en dat zijn er heel veel.

In Afghanistan is de kans dat je naar school kunt gaan nihil. Er moet gezorgd worden voor de primaire basisbehoefte: eten. Hierdoor worden de kinderen de straat op gestuurd om voor geld en eten te bedelen. Ledematen worden vaak afgesneden en ogen worden weggebrand omdat dit meer geld opbrengt.


Het leven op de straten in Afghanistan is gevaarlijk, vaak worden kinderen ontvoert voor de kinderprostitutie en terroristenkampen. Het actie-plan van SOAP helpt deze kinderen op een ingenieuze wijze.

U kunt hier het beleidsplan van SOAP foundation raadplegen!


HELP MEE!

Momenteel steunt SOAP 2 gezinnen in de hoofdstad van Afghanistan, Kabul. Wij hebben een financieel plan opgesteld waarmee we deze gezinnen de komende 2 jaar van onderdak, eten en educatie kunnen voorzien.

Ontmoet de familie Qambar:

Tel: 0093 7931 75358

4 kinderen

1 zoon

3 dochters

Hassan Qambar (vader)   35 jaar

Fatima Qambar (moeder) 30 jaar

Benazir Qambar (dochter) 9 jaar

Zainab Qambar (dochter)  8 jaar

Ali Qambar  (zoon) 6 jaar

Seemgul Qambar (dochter) 2 jaar

 


 

De ouders zijn analfabeet, door de oorlog hebben zij nooit naar school kunnen gaan. De moeder is tevens psychisch ziek geworden tijdens de oorlog. Ze wonen bij iemand in de kelder waar ze geen huur hoeven te betalen maar in ruil daarvoor werkt de moeder 24 uur per week in het huishouden van de huiseigenaren. Er is geen elektriciteit, geen verwarming en het lekt iedere dag aan hun plafond.

Vader werkt op de markt als “hulp” voor mensen die willen betalen en krijgt wanneer hij werk heeft ong 1-2 euro per dag wat maandelijks tot 4000 AFN’s (=65 euro) kan oplopen.

De oudste dochters werkten als tapijt breisters van 7 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds. Samen werken ze voor 2100 Afgs per maand (=33 euro). Hiervan konden ze eten en medicijnen betalen. Vroeger gingen ze naar een moskee om wat te kunnen leren maar dat konden ze nu niet meer. Verder wordt de familie niet geholpen door andere mensen.

De oudste dochters gaan sinds 21 maart 2010 iedere dag naar school door de hulp van de SOAP Foundation. Benazir zit in groep 3, Zainab zit in groep 1. Ze zijn gestopt met werken!

Dit zijn Benazira en Zainab, de twee oudste kinderen binnen het gezin Qambar.  Door de SOAP-Foundation krijgen deze twee prachtige dametjes de kans om naar school te gaan om te leren lezen en schrijven.


De allereerste schooldag. Door onze inzet in onze activiteiten hebben

Zainab enBenazira op 21 Maart 2010 hun eerste schooldag gehad.Familie Sakhizada:

3 Kinderen

1 Zoon

2 Dochters

Shah Muhammad Sakhizada (Vader)

Rahima Sakhizada   (Moeder)

Siamo Sakhizada (Oudste dochter, 11 jaar oud)

Majidy Sakhizada (Zoon, 8 jaar oud)

Khoshbo Sakhizada (Jongste dochter, 4 jaar oud)

Algemene informatie over de familie:

De vader, Shah Muhammad, is gehandicapt; hij zit thuis en is niet in staat om te werken. De moeder werkt in een kantoor als poetsvrou en kokkin en ze verdient ongeveer 2000 Af/pm (32,85 euro).

De situatie van dit gezin is zo slecht dat zij in de financiele problemen zitten. Dit is dan ook de reden waarom hun zoon Majidy op straat in Kabul als autopoetser werkt. Hij verdient 20 Af per auto (0,33 euro) en vaak gebeurd het dat mensen hem uberhaupt niet betalen.

Majidy's zus, Siamo, gaat ook niet naar school en verkoopt koekjes en chocolade aan vreemden op straat.

SOAP-foundation is op dit moment druk in de weer om voldoende geld in te zamelen om dit gezin de komende 5 jaar financieel te steunen zodat hun kinderen naar school kunnen gaan. Binnenkort krijgen wij van onze respondent in Afghanistan foto's van deze familie en van de kinderen hun eerste schooldag. Help ons mee onze doelen te bereiken!


Help ons mee! Zodat wij nog meer kinderen zoals Zainab, Benazira, Majidy en Siamo kunnen helpen!